Centre Picasso – Horta de Sant Joan

Qui som

El Centre Picasso és una entitat privada sense ànim de lucre que pretén homenatjar Picasso, potser l’artista més genial del segle XX. Vol mostrar al món els forts lligams plàstics i afectius que van generar una obra singular que reflecteix la profunda estimació de Picasso vers Horta.

L’Antic Hospital, edifici renaixentista construït l’any 1575, és l’actual seu del Centre Picasso, on s’exposa, de forma permanent, les reproduccions facsímil, amb la màxima qualitat i tan pròximes a l’original com ha estat possible, de pràcticament totes les obres realitzades en les dues estades al poble i també d’altres obres realitzades a Barcelona o a París, però que evoquen Horta.

El Centre Picasso ofereix la possibilitat de veure juntes les obres corresponents a dues èpoques importants en l’evolució artística de Picasso, els primers passos cap a un estil lliure i personal el 1898 i l’esclat del cubisme el 1909. Obres que actualment estan disseminades per museus i col·leccions particulars arreu del món. Una bona part de l’obra de Picasso a Horta són paisatges. Al Centre Picasso podem veure el resultat de la interpretació que va fer Picasso d’aquests paisatges, només ens cal mirar per la finestra o sortir a fer un tomb per veure els paisatges originals, els mateixos paisatges que Picasso veié per primera vegada fa més de cent anys.

Edifici

L’edifici que acull El Centre Picasso és l’Antic Hospital, un edifici renaixentista, construït l’any 1575 per l’Ajuntament a fora de muralla. Estava destinat a acollir malalts pobres i transeünts.

Al l’interior, a la primera planta, hi havia una capella dedicada a la Mare de Déu dels Desemparats.

L’any 1837, durant les guerres carlines, va ser incendiat i més tard restaurat. Fins l’any 1985 fou caserna de la guàrdia civil. Després d’una total restauració, s’obrí al públic l’any 1992, com a seu del Centre Picasso.

TOP