Centre Picasso – Horta de Sant Joan

Josep Palau i Fabre

Josep Palau i Fabre (Barcelona 1917-2008). Poeta, narrador, assagista i dramaturg. És considerat un dels màxims experts internacionals sobre l’obra i la personalitat de Picasso, sobre el qual va publicar més de vint obres, que han estat traduïdes en diverses llengües.

La seva ajuda personal i la seva obra han estat decisives en la creació i desenvolupament del Centre Picasso.

Fundació Palau

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

La Fundació Palau exhibeix de forma permanent part del seu fons artístic. L’exposició permanent s’inicia amb l’àmbit Barcelona 1900-1936, que proposa un recorregut pel context cultural i social en què es va formar el jove Palau i Fabre. Hi trobem les obres del seu pare, Josep Palau Oller, i d’autors del seu entorn artístic: Torres García, Mompou, Rebull, Nonell, Nogués…

A la sala Estimat Picasso es presenten les obres del genial pintor. A més de contemplar les diverses tècniques creatives que va utilitzar, podem copsar l’ingent treball de Palau sobre Picasso i comprovar la llarga relació d’amistat entre ambdós.

La Fundació Palau integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l’art i la literatura catalanes del segle XX, destinat tant a públic nacional com internacional, i organitza exposicions temporals, conferències i altres manifestacions culturals al voltant de qualsevol de les diferents variants de la creació artística, sigui en el terreny plàstic, teatral o poètic.

Palau, Perucho i Salvadoret, el germà de Manuel Pallarès, a Horta

TOP