Centre Picasso – Horta de Sant Joan

Nou edifici

El principal projecte de futur, a mig o llarg termini, és aconseguir un nou espai per al Centre Picasso. Un nou edifici més ampli, que permeti disposar d’una sala d’exposicions temporals, biblioteca, sala d’actes, botiga, etc. A més d’una millor accessibilitat.

Disposem d’una gran avantprojecte realitzat per l’equip d’arquitectes Francesc Hereu i Joaquim Español, encarregat i subvencionat per la Diputació de Tarragona.

Aquest projecte s’ubica a la Casa Abadia, al costat de l’església, convertint-la en un magnífic espai per ubicar el Centre Picasso. No només és un extraordinari  espai expositiu sinó que també recupera un edifici en runes, convertint-lo en una moderna construcció respectuosa amb l’entorn arquitectònic que, a més permet la visió dels contraforts de l’església, actualment ocults i un mirador a la muntanya de Santa Bàrbara.

<br />
<br />

Remodelació de la segona planta

El projecte més immediat és la remodelació de la segona planta dedicada al cubisme, en l’actual edifici. Cal una nova il·luminació i una nova distribució de les obres, que permeti una actualització del discurs expositiu del cubisme a Horta. També és necessària l’actualització dels mapes que mostren la situació al món de les obres que Picasso realitzà a Horta.

La primera planta, dedicada a les obres realitzades a la primera estada, es va modernitzar amb motiu de la celebració del centenari de la segona estada, al 2009.

Noves exposicions

Si la situació econòmica ho permet continuarem fent exposicions temporals, conferències, col·laboracions amb altres entitats Picassianes, etc.

TOP