Centre Picasso – Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan (1.217 habitants segons IDESCAT, l’any 2015) és un poble de caire rural, on encara la feina del camp és una de les principals tasques per la població́ activa. Si bé el sector terciari, el turisme, ha tingut un exponencial creixement els darrers anys.

L’origen del poble no es coneix amb certesa, però̀ les restes que s’han trobat són d’un poblat Iber a la part més alta del poble. Al segle VIII totes aquestes terres van caure sota domini musulmà̀ i després van ser conquerides pels cristians al segle XII.

Sota domini templer el 1296 es van redactar els Costums, que contenien la legislació́ local d’Horta i el seu extens terme municipal que en aquella època abastava els terme de Prat de Comte i Arnes. El 1317, suprimida l’ordre del Temple, els seus béns van passar a mans de l’ordre militar dels Hospitalers.

Arribats al segle XX el nom d’Horta ha estat conegut al món sencer per Picasso. El pintor malagueny es va inspirar en els nostres paisatges, els pintà i inicià el cubisme geomètric.
Horta ha estat un territori pel qual han passar multitud de societats diferents al llarg dels anys, des dels Ibers fins al pintor Picasso passant per Templers, Hospitalers, etc.. El poble, doncs, alberga moltes de les característiques d’elles i el fa especial, com singulars son alguns dels seus edificis del nucli antic, com la casa del Delme, la plaça porxada o l’església.

 

Ajuntament d’Horta de Sant Joan
Turisme, allotjaments, gastronomia, comerços, informació.
Web oficial http://www.hortadesantjoan.cat

TOP