Centre Picasso – Horta de Sant Joan

Indrets picassians

Tot Horta és un indret picassià. Els carrers, les places, les cases… va ser captat pel l’ull genial de l’artista.


Mapa Picassià


La plaça de Missa. Allí estava L’Hostal del Trompet, on s’allotjaren Picasso i Fernande Olivier l’estiu de 1909. També hi havia les golfes de la casa del seu amic Tobies Membrado, el forner, on Picasso tenia el seu estudi.


La muntanya de Santa Bàrbara, el primer lloc on anaren Picasso i Manuel Pallarès tan aviat arribaren a Horta, a finals de juny de 1898. En una cova de la muntanya hi passaren uns dies, segurament allí decidiren passar l’agost als Ports. La muntanya de Santa Bàrbara ve ser pintada per Picasso tan a la primera estada com a la segona, quan va fer diverses visions cubistes.

El Convent de Sant Salvador, al peu de la muntanya de Santa Bàrbara, també pintat per Picasso. Destaquem l’oli “La processó al Convent”.

El Mas del Quiquet, el mas habitat més separat del poble i a prop de la “cova” on Picasso i el seu amic Pallarès és refugiaven les nits d’aquell mes d’agost de 1898.

La cova. En realitat una balma que servia de refugi als pastors, on Picasso i Pallarès passaren l’agost de 1898 als Ports.

El Mas de Tafetans. Picasso i el seu amic hi passaren uns dies quan segaven el blat. Picasso va realitzar un oli del petit mas i diversos dibuixos i esbossos dels pagesos en plena feina.

TOP