Centre Picasso – Horta de Sant Joan

Exposició

ELS PAISATGES ESPANYOLS DE PICASSO · CECILIA ORUETA

Aquesta exposició mostra les fotografies de Cecilia Orueta, realitzades en els sis indrets on va viure el jove Picasso: Màlaga, La Corunya, Madrid, Barcelona, Horta de Sant Joan i Gósol. Per tant, comprèn el període que va des de la seva infantesa a Màlaga fins l’estiu de 1906 a Gósol.

Orueta s’ha servit de l’obra del pintor i de la immensa quantitat de testimonis; testimonis personals de l’artista, així com dels estudiosos de la seva vida i de la seva obra per a presentar aquesta nova mirada picassiana amb un gest contemporani.

“He explorat la relació profunda entre la seva obra i la seva biografia, entre la seva iconografia i les seves obsessions i els paisatges i els llocs en què les va desenvolupar.”

L’exposició, produïda per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, va tenir un gran èxit de públic, ara arriba a Horta de Sant Joan gràcies a la gentilesa de la Fundació Palau.

El catàleg de l’exposició, editat per Nórdica libros, recull les fotografies acompanyades d’un text per a cada paisatge: Rafael Inglada (Màlaga), Manuel Rivas (La Corunya), Julio Llamazares (Madrid), Eduardo Mendoza (Barcelona), Eduard Vallès (Horta de Sant Joan) i Jèssica Jaques (Gósol).

El 4 de maig serà la inauguració i la presentació del catàleg a Horta de Sant Joan, a càrrec de l’autora Cecilia Orueta, a la sala de l’Ecomuseu dels Ports, carrer Picasso 18.

 

Fotografia Fundació Palau

 

Cécilia Orueta es va iniciar en el món de la restauració de pintura. “A poc a poc, la fotografia, però, passa d’una activitat professional a convertir-se en una passió, primer, i en la meva principal dedicació després. M’interessa la fotografia com a construcció narrativa que té a veure amb el pas del temps i amb la recerca de les petjades de les persones o els esdeveniments que m’interessen i que em serveixen d’inspiració per buscar imatges que no sempre coincideixen amb els llocs concrets ( aquí va estar, aquí va ser), sinó que són el resultat de la cerca en si mateixa.”

 

 

 

 

TOP